Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) de Sahne XL

Bilgi Ticaretleştirme Merkezi (BTM) Genç Girişimcileri Destekliyor

BTM’nin Yazılım ve Yapay Zeka Odaklı Projeleri Dikkat Çekti.

Bilgi Ticaretleştirme Merkezi (BTM), genç girişimcilerin geleceğin teknolojilerini şekillendiren projelerini desteklemeye devam ediyor. Merkezde geliştirilen birçok yenilikçi proje arasında, özellikle yazılım ve yapay zeka odaklı çalışmalar dikkat çekiyor.

Genç yazılım geliştiricileri, BTM çatısı altında çeşitli projeler üzerinde çalışarak sınır tanımayan çözümler sunuyor. Yapay zeka alanında gerçekleştirilen projeler, sektördeki son trendlere ışık tutarken, geleceğin teknolojik gelişimine de öncülük ediyor. 

Yılda 2 kez organize edilen, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 2017 yılında kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) de Sahne XL” etkinliği 26 Aralık 2023 Salı günü gerçekleşti.

Sahne XL etkinliğinde sunum yapan 18 girişimci projeleri

Elektroplax, güneş enerjisi ile şarj ederek kullanım ömrünü minimum 5 döngüye çıkaran atık alkali pilleri geri dönüştüren bir şarj cihazıdır. Yanhak.com, maaş ve yan hakların yönetimini kolaylaştıran bir fintech çözümüdür. Linqiapp, İngilizce becerilerini geliştirmeye odaklanan bir mobil uygulamadır. Kidzboo, 2-9 yaş arası çocuklara yönelik resimli, sesli ve güvenli çocuk kitapları sunan bir mobil uygulamadır. Mistikist, beyin frekansı regülasyonu ve bilinçaltı programlama yapmaya yardımcı olan bir mobil uygulamadır. Yaşam Kafesi, deprem kaynaklı zararları önlemek için tasarlanmış bir mini sığınaktır. Bigg, organik ve sürdürülebilir malzemeler üreten bir biyoteknoloji firmasıdır. Newky, biyometrik verileri kullanarak cep telefonlarını dijital anahtara dönüştüren bir cihazdır. Accessland, içerik üreticilerini hayat boyu öğrenenlerle buluşturan dijital medya platformudur. Shipicons, e-ticaret ve e-ihracat satıcıları için lojistik süreçlerini optimize eden bir yazılımdır. Hypercut, hızlı içerik oluşturma imkanı sunan bir fotoğraf ve video düzenleme uygulamasıdır. Team V Games, mobil ve pc platformlarında deneyimli oyunlar sunan bir oyun stüdyosudur. Upper Social, freelancerlar için iş yönetimini kolaylaştıran bir platformdur. Devamapp, mobilite araçları ve elektrikli şarj istasyonlarını bir araya getiren bir uygulamadır. Musichool, online müzik eğitimi pazar yeridir. Bambala, bebeklere ve yetişkinlere uygun, pratik ve besleyici ürünler sunan bir markadır. Woofy, evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir mobil uygulamadır. Softcleans, temizlik hizmetleri sağlayan kişi ve kurumları buluşturan bir platformdur.

100 ün senin gücün temasıyla Cumhuriyetin 100. yılına adanmış bir etkinlik olarak düzenlenen, Sahne XL etkinliğinde Yönetim Kurul Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç açılış konuşmasında; İstanbul Ticaret Odası’nın 740 bin üyesi olduğunu,  girişimcilerin projelerini Türkiye’de hayata geçirmeleri gerektiğini vurguladı. Avdagiç, genç girişimcilerin projelerinin kendilerini heyecanlandırdığına dikkat çekerek, BTM’nin girişimcilikte bir marka haline geldiğini söyledi. “Sahne XL etkinliği, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlendi ve Türkiye’nin büyük atılımlarını ve gelişimini gösterdiği bir platform olarak değerlendirildi. Sahne XL etkinliği, girişimcilere yeni fırsatlar sunarak, vizyonlarını genişletmeye, başarılarını artırmaya ve yatırımcı şanslarını çoğaltmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. BTM’nin desteğiyle büyüyen girişimlerin aldığı toplam yatırım miktarı 551 milyon Türk Lirasını aşmış durumda. BTM, dünyanın en iyi kuluçka merkezleri arasında da yer alıyor ve gelecekte tüm seviye ve dikeylerdeki girişimcilere hizmet vermeye devam edecek.”dedi

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı, BTM’nin sağladığı destekle büyüyen girişimlerin bugüne kadar aldığı yatırımın 551 milyon TL’yi aştığını ve toplam yatırım değerlemesinin 6 milyar TL olduğunu söyledi. Elbaşı, BTM’nin kuruluşundan bu yana 8 binden fazla girişimciye ve 5 binden fazla girişime destek verdiklerini ve gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca, BTM’nin dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezi arasında yer aldığını ve temel ve tematik programlarla 2024’te de tüm girişimcilere ayrıcalıklı hizmetler sunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Elbaşı, “100’ün Senin Gücün” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte ikinci yüzyılı inşa edecek fikirleri dinleyeceklerini ifade etti ve BTM olarak girişimciliği desteklemek ve potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için yeni stratejiler geliştireceklerini söyledi. Eğitimden teknolojiye, finansmandan iş dünyasına kadar geniş bir perspektifte iş birlikleri kurarak genç girişimcilere daha fazla fırsat sunacaklarını ve iş dünyasının deneyimli isimlerini genç girişimcilerle buluşturacak platformlar oluşturarak bilgi paylaşımını artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar, BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı moderasyonunda “Milli Teknoloji Hamlesine Yön Veren Startuplar” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. 500 Emerging Europe Yönetici Ortağı Enis Hulli ve Octopus Kurucusu Emre Yıldız da “Pray and Pray” isimli startup yatırımcılığını ele alan bir söyleşi gerçekleştirdi. Sunumların ardından girişimciler yatırımcılarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

yilmazparlar@yahoo.com